Πέτυχες; Κάντην για εξωτερικό...

6:11 μ.μ.

(3) Comments

Ας κάνω ένα μικρό πρόλογο: Σήμερα Κυριακή επισκέφθηκα την Web World Expo 2010 (δεν ξέρω μέχρι πότε θα μείνει το link) στο Ζάππειο. Απογοήτευση, 10 εταιρίες όλες κι όλες, σε ένα μικρό "Γ" χώρου, με ελάχιστους επισκέπτες. Το παρακάμπτω αυτό μια και είχα την ευκαιρία να πω δυο κουβέντες με τα παιδιά του FreeStuff.gr και να μάθω για την νέα Ελληνική εταιρία affiliate marketing, την affiiatemotion.gr. Χρήσιμα πράγματα. Τέλος προλόγου.

Από το freestuff.gr, γυρίζοντας σπίτι, είδα αυτή την είδηση (της οποίας αρχική πηγή ήταν το contra.gr εδώ). Για να μην σας (τα) ζαλίζω, να σας πω οτι αφορά την εξαγορά της BlindType από την Google. Το BlindType ειναι ένα σύστημα αυτόματης διόρθωσης πληκτρολόγησης στα κινητά τηλέφωνα που υπερέχει του Τ9, φτιαγμένο από τους ίδιους Ελληνες που έφτιαξαν και το iSteam για το iPhone. Μέχρι και ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε κάποια ομιλία του στο iSteam στα πλαίσια αναφοράς στις πρωτοποριακές Ελληνικές προσπάθειες. Μπράβο στα παιδιά!

Αυτό που με έκανε και ανατρίχιασα όμως ήταν η παρακάτω γραμμή στην είδηση:

Λόγω της μεγάλης γραφειοκρατίας στη χώρα μας, ο Κώστας Ελευθερίου ίδρυσε στην Αγγλία, την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το iSteam.

Ω ναι, κύριε πρωθυπουργέ (τωρινέ, μελλοντικέ, ή παρελθοντικέ, σε όλους απευθύνομαι). Εκθειάζεις τις Ελληνικές προσπάθειες αλλά παραλείπεις να αναφέρεις οτι η χώρα ΜΑΣ κάνει ο,τι μπορεί για να τις διώξει από το έδαφός της.

Και επιστρέφω σε αυτό από το οποίο ξεκίνησα: Θα τολμήσω να χαρακτηρίσω τις εταιρίες που συμμετείχαν στην Web World Expo ΗΡΩΕΣ του Ελληνικού επιχειρηματικού κλάδου στο χώρο. ΞΕΡΟΥΝ ότι θα ήταν πολύ καλύτερο να προβάλλουν τις δραστηριότητές τους στο εξωτερικό, ΞΕΡΟΥΝ οτι εδώ στην Ελλάδα πουλάει μόνο το reality, το σουβλάκι με πίτα και τα Βραζιλιάνικα σήριαλ, και ΤΟΛΜΟΥΝ παρ'όλα αυτά να επενδύσουν χρόνο και χρήμα σε μια τέτοια ενέργεια. Μπράβο τους.

Κώστα Ελευθερίου, μπράβο σου και σένα. Πέτυχες, μαζί με τον ξάδελφό σου (οι δύο τους έχουν κατασκευάσει τα iSteam και BlindType), δύο τεράστιες εμπορικές επιτυχίες και μια ονειρική εξαγορά. Συγχαρητήρια παιδιά, αλλά μια και ανοίξατε το μαγαζί στο εξωτερικό (και πολύ ορθά πράξατε από επιχειρηματικής απόψεως), μήπως να ζητήσετε να σταματήσει ο ηλεκτρονικός και μη τύπος (και ο εκάστοτε πρωθυπουργός) εδώ να αναφέρεται σε "Ελληνικές επιτυχίες"; Αυτοί καλά κάνουν και το αναφέρουν, γιατί έτσι πρέπει. Όμως εσείς σίγουρα ξέρετε καλύτερα, οτι αν επιχειρούσατε να δραστηριοποιηθείτε επιχειρηματικά επί Ελληνικού εδάφους, ο μόνος που θα αντλούσε τελικά έσοδα από εσάς θα ήταν η τοπική σας ΔΟΥ....

3 Responses to "Πέτυχες; Κάντην για εξωτερικό..."

Blogger said :
29 Απριλίου 2017 - 8:59 π.μ.
You could be qualified for a free Apple iPhone 7.
Blogger said :
15 Ιουλίου 2017 - 8:59 μ.μ.
QUANTUM BINARY SIGNALS

Get professional trading signals sent to your mobile phone every day.

Start following our signals NOW & gain up to 270% per day.
Blogger said :
1 Σεπτεμβρίου 2017 - 5:21 π.μ.
Considering to join more affiliate networks?
Visit our affiliate directory to look at the ultimate list of affiliate programs.

Δημοσίευση σχολίου