Μια απλή(?) διαδρομή με το αυτοκίνητο

6:41 μ.μ.

(1) Comments

Ε; Ειδατε; Ε; Ε; Αττική Οδός! Μεγαλεία! Χαλάλι το (σχεδον) τρίευρο, αλλά ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΜΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΝΕΤΑ.

Και μετά ξυπνήσαμε όλοι μαζί.

Σήμερα ξεκίνησα να κάνω την διαδρομή Πολύδροσο (Χαλάνδρι δηλαδή) - Βύρωνα λόγω κάποιας δουλειάς, στις 6.00 ακριβώς το απόγευμα. Θα περιγράψω απλά τι συνάντησα στο δρόμο:

Στενά Πολυδρόσου: ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΙΚΟ στο μοναδικό δρόμο από τον οποίο το μισό Πολύδροσο βγαίνει στην Αμαρουσίου Χαλανδρίου (το άλλο μισό βγαίνει από τον άλλο δρόμο, σιγά μην είχαμε και περισσότερους). Δεν χωράει να περάσει κανείς. Ουρά. ΠΟΙΟΣ, ήθελα να'ξερα, είχε αυτή τη φαεινή να βγάζει τα σκουπιδιάρικα 6 η ώρα το απόγευμα που οι μαμάδες βγάζουν βόλτα τα παιδάκια τους, ορισμένοι προσπαθούν να γυρίσουν στο σπίτι τους και γενικά είναι κρίσιμη ώρα για έμφραγμα/εγκεφαλικό/παροδική σχιζοφρένεια; Το αντιπαρέρχομαι. Εκανε στην άκρη ο οδηγός, ευτυχώς βρήκε ένα άνοιγμα (τι φταίει και αυτός ο καψερός). Καβαλάμε πεζοδρόμιο και φεύγουμε. Συνολικος χρονος αναμονής: 10 λεπτά

Αμαρουσιου-Χαλανδρίου, φανάρι αριστερά (προς τα Village). Φυσικά, το φανάρι ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι διακοσμητικό. Βρουμ, βρουμ, ερχονται γκαζωμένοι όλοι από το αντίθετο ρεύμα ταυτόχρονα και όποιος προλάβει. Μπροστά βυτιοφόρο. Στρίβει. Αμα ήθελαν ας μην το άφηναν. Οι υπόλοιποι (εμείς); Ε, 2-3 φαναράκια και έχει ο Θεός, γιατί άμα κάνεις οτι στρίβεις θα τον συναντήσεις πιό σύντομα. Συνολικός χρονος αναμονής: 10 λεπτά

Κηφισίας προς την είσοδο της Αττικής οδού: Καλά, όλες αυτές τις ανισόπεδες και τις γέφυρες τις έκαναν για καλό; Ο κάγκουρας μπροστά μου έχει κλείσει το μισό δρόμο προσπαθώντας να πάει αριστερά και η κυριούλα που έχει πανικοβληθεί με το μαντράχαλο με το VW φορτηγάκι δίπλα της δεν κουνιέται. Παίζουμε όλοι τα αγαλματάκια ακούνητα (που βριζουν). Μένουμε Κηφισίας. (Πώς λέμε, μένουμε Ελλάδα;). Μπροστά φορτηγό. ΜΕ ΧΩΜΑΤΑ. ΠΟΥ ΣΚΑΝΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. Απολογισμός: 8 φανάρια, 4 τραγούδια στο CD, χάπια (ευτυχώς που δεν κουβαλάω μαζί μου) και μια νοητή σημείωση να ξαναπάω το αυτοκίνητο για πλύσιμο πριν το πάρουν για εγκατελειμμένο. Στρίβουμε επιτέλους για Αττική Οδό. Συνολικός χρονος (μαζι με το σκουντα-σπρωξε μεχρι την Κηφισίας: 15 λεπτά)

Αττική Οδός: Θαύμα! Μα τι έργο! Καθόλου κίνηση, φυσικά, χωρίς φανάρια και με αυτές τις τιμές που να τη βρείς την κίνηση; Μεχρι την Κατεχάκη, πλην ενός τύπου που διεκδικούσε βραβείο βραδυπορίας στην αριστερή λωρίδα, καμία έκπληξη. Χρόνος: ψιλα-χοντρά 9 λεπτα για το 80% της διαδρομής.

Κατεχάκη: Μποτιλιάρισμα από την έξοδο της Αττικής Οδού. Μα καλά, πού πάνε όλοι αυτοί; Σήμερα ειναι Τετάρτη. Μήπως έχει καμιά συναυλία στο Θέατρο Βράχων; Για να δω...χμ...ταμπελίτσα καρφωμένη "ΟΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ ΚΛΕΙΣΤΗ ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ". Σωστά. Για να έιναι και ταμπέλα καρφωμένη, σε κανα τρίμηνο ξεμπερδεύουμε. Τσικι, τσικι, φτάνουμε στα φανάρια του Βύρωνα. Χρόνος: 20 λεπτά και βάλε.

Αρα λοιπόν για μια διαδρομή 20 λεπτών (σε φυσιολογικές συνθήκες) κάναμε πάνω από μία ώρα. Το 80% της διαδρομής το πληρώσαμε κοντά 3 Ευρώπουλα και διήρκεσε 9 λεπτά. Το 20% το πληρώσαμε με μια ακόμα επίσκεψη στον ψυχίατρο.

Αρα λοιπόν για να ειμαστε ωφελημένοι θα πρέπει να ισχύει τουλάχιστον ένα από τα παραπάνω:
1. Το σπίτι μας να είναι ΕΠΑΝΩ σε μια είσοδο της Αττικής Οδού και η δουλειά μας ΕΠΑΝΩ σε μια έξοδο. Κατά προτίμηση χτισμένα επάνω στα κουβούκλια.
2. Εναλλακτικά, να είμαστε χαρούμενοι ιδιοκτήτες ιδιωτικού ελικοπτέρου.
3. Να κυκλοφορούμε τις "μικρές" ώρες κάνοντας αντίστοιχες δουλειές (νονός της νύχτας, προαγωγός, μεγαλοβάπορος κλπ) γιατί αυτές τις ώρες δεν έχει κίνηση (λες γι'αυτό να ανθίζει η εγκληματικότητα στην Ελλάδα; )
4. Να μην δουλεύουμε.

Θα μου πείτε τώρα τις γνωστές θεωρητικιές για το οτι δεν πρεπει να έχουμε αυτοκίνητα και όχι ένας σε κάθε αυτοκίνητο και άλλα τέτοια χαρμόσυνα. Μα τι να κάνω που ΠΡΕΠΕΙ να πάω; Και που δεν πρέπει να το κάνω αυτό κάθε μέρα; Ούτε το carpooling.gr δεν με σώνει. Μήπως, λέω ΜΗΠΩΣ, θα έπρεπε να ανασχεδιαστεί λίγο το δαιδαλώδες οδικό δίκτυο αυτής της άμοιρης πόλης; Αντε γιατί με βλέπω μετανάστη στην επαρχία.


1 Response to "Μια απλή(?) διαδρομή με το αυτοκίνητο"

Ανώνυμος said :
12 Σεπτεμβρίου 2007 στις 1:14 μ.μ.
Κοίτα, εγώ καθημερινά πηγαινοέρχομαι εθνική. Δεν έχω πάθει απολύτως τίποτα με διαβαιβεούν και οι 3 ψυχαναλυτές που με παρακολουθούν. Κι όσο για τις 15 επιθέσεις σε αγνώστους, όπου τους δάγκωσα και μετά τους κυνηγούσα γαυγίζοντας, μάλλον θα φταίει ο Ερμής που ήτανε ανάδρομος...

Δημοσίευση σχολίου