Τεκμήρια και πάλι;

11:05 π.μ.

(0) Comments

Ρε σεις! Δεν μπορώ να κατανοήσω τι μυαλά κουβαλάνε στο κεφάλι τους τα οικονομικά επιτελεία των κυβερνήσεων που έχουν περάσει από αυτή τη χώρα. Πραγματικά, ή πρέπει να είναι εξαιρετικές διάνοιες ή τις αποφάσεις τους να τις παίρνουν επιλέγοντας από multiple choice 20 ερωτήσεων. Ενδιάμεσο δεν υπάρχει.

Εχουμε και λέμε: Το πρόβλημα είναι οτι το κράτος δεν έχει έσοδα. Και με την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΗΗΗ ΚΡΙΣΗΗΗΗ (ουρλιαχτό απελπισίας και απόγνωσης για τον άμοιρο μέσο αμοιβόμενο μισθωτό από τους anchormen των ΜΜΕ) τα έσοδα θα μειωθούν ακόμα περισσότερο.

Η θεραπεία;

1. Κατάργησε το αφορολόγητο. Χώσε δηλαδή ένα χιλιαρικάκι παραπάνω φόρο σε όσους ως τώρα είχαν τόσο χαμηλά εισοδήματα που με κάποιο τρόπο η εξοικονόμηση ενός χιλιάρικου ανά έτος φάνταζε σωτήρια. Ητοι: Στην πρώτη τους δυσκολία, ανάγκασέ τους να πάρουν καταναλωτικά δάνεια (μια και ενδεχομένως δεν καλύπτουν τις προϋποθέσεις για άλλο είδος δανεισμού). Πρέπει να ζήσουν και οι τράπεζες. Η να φοροδιαφύγουν όπως μπορεί ο καθένας.

2. Βάλε ΤΕΚΜΗΡΙΑ. Εχεις σπίτι να μείνεις και αυτοκίνητο να κινηθείς; ΕΙΣΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ. Τελεία. Πρέπει να δώσεις στο κράτος αυτό που του αναλογεί, ως συναίτερο.

3. Διαφήμισε την παραπάνω κίνηση ως χτύπημα στην άρχουσα τάξη των μεγαλοεισοδηματιών που με τα τεκμήρια θα συμμορφωθούν και δεν θα είναι τόσο πολύ μεγαλοεισοδηματίες. Ητοι, κάνε τους να δηλώνουν ΑΚΟΜΑ λιγότερα από όσα δήλωναν, μια και δεν φαίνεται να δηλώνουν όλοι τα πραγματικά τους εισοδήματα (πω,πω! τι λετε; μα είναι δυνατόν;)

Σύμφωνα με ένα άρθρο που διαβάζω στο capital.gr, το ποσοστό αυτών που δηλώνουν εισόδημα άνω των 75.000 ευρώ ετησίως (οι πλούσιοι!) είναι το 10% και κάτι του συνολικού φορολογούμενου πληθυσμού. Βρε κοίτα να δεις πόσους λίγους "πλούσιους" έχουμε! Είμαστε μια χώρα με 90% "φτωχούς".

Πανέξυπνοι κύριοι επικεφαλείς των οικονομικών επιτελείων των κυβερνήσεων της Ελλάδος τις τελευταίες δεκαετίες, μήπως θα έπρεπε να κόψετε τα σκληρά; Αντί να εμφανίζετε την εκάστοτε κυβέρνηση σαν "ζήτουλα" με αυξήσεις εμμέσων / αμέσων φόρων κάθε χρόνο που θυμίζουν φτηνές δικαιολογίες ζητιανιάς, δεν κάνετε κάτι για να ΑΝΑΓΚΑΣΕΤΕ όλους αυτούς που φοροδιαφεύγουν σημαντικά να δηλώσουν τουλάχιστον ΚΑΠΟΙΑ από τα εισοδήματά τους; Ο εκάστοτε ιατρός που αμοίβεται χωρίς απόδειξη, ο τεχνίτης που πληρώνεται "μαύρα", ο ταξιτζής που δεν κόβει τιμολόγιο ακόμα και αν του ζητηθεί και τόσοι άλλοι, ΕΜΑΣ επιβαρύνουν τελικά. (Οπου εμείς = αυτοί και εμείς).

Αλλά ξέχασα. Ειναι πιό εύκολο να επιβάλλεις ένα μικρό, έστω και άδικο, κανόνα σε μια μεγάλη μάζα παρά ένα μεγάλο, δίκαιο κανόνα σε μια μικρή ομάδα. Ειδικα όταν η ομάδα αυτή έχει τη δύναμη να σε κάνει να το μετανοιώσεις.

Ο ηλίθιος βλέπει ένα καζάνι που βράζει και ρίχνει κι άλλο νερό για να κρυώσει, αντί να σβήσει τη φωτιά από κάτω (δικό μου ρητό).

0 Responses to "Τεκμήρια και πάλι;"

Δημοσίευση σχολίου